СПОСОБИ МОНТАЖУ
Ролети можуть бути змонтовані декількома способами, залежно від вимог безпеки, естетики, а також особливостей конструкції віконного отвору будівлі. Крім, представлених нижче, базових способів монтажу, існують комбіновані і утеплені варіанти монтажу ролетних систем.

Монтаж «На отвір».
За допомогою цього способу, короб розміщується ззовні, а направляючі – по зовнішньому периметру віконного чи дверного отвору. Перевагою цього типу кріплення є те, що ролетна система не перекриває світловий проблиск. Крім того, за необхідності, механізм приводу легкодоступний для ремонту і обслуговування. Недоліком цього способу монтажу є можливість відкриття короба зловмисниками, а також відчинення або силового зрушення ролетного полотна при спробі проникнення всередину приміщення.

Монтаж «В отвір, коробом ззовні».
За допомогою цього способу, короб схований у віконній ніші перед рамою і недоступний для зловмисників. Виключено і потрапляння води всередину короба. Стійкість до злому ролетного полотна залежить від розміщення направляючих. Їх розташовують по периметру рами, впритул до вікна. Такий варіант вважається надійним, оскільки ролетне полотно неможливо зрушити або видавити. Недоліком такого способу монтажу є зменшення світлового отвору на висоту короба – 15-20 см, а також складність демонтажу ролетного полотна, наприклад, для ремонту.

Монтаж «В отвір, коробом всередину».
За допомогою цього способу, короб схований у віконній ніші перед рамою і недоступний для зловмисників. Виключено і потрапляння води всередину короба. Направляючі розташовані по зовнішньому периметру так, що полотно ролетів знаходиться урівень з поверхнею стіни. Недоліком такого способу монтажу є зменшення світлового отвору на висоту короба – 15-20 см.